Viktig information till piloter – Visingsö Fly-In

Välkommen till Visingsö Fly-In

Välkomna från kl 09:00.
Var vänlig och maila om frukost önskas vid ankomst. visingso.flyin@jfk.nu
En liten flygshow i luften planeras under lördagen. JAS Gripen samt SK60 och lite till om vädret tillåter. Luftrumet över fältet kommer att stängas ner under tiden flygshowen pågår. Information kommer även via NOTAM. HÅLL KOLL!
Bana 01/19 kommer att vara stängd både lördag och söndag. Kolla NOTAM innan ankomst.

Vid ankomst ropa upp Visingsö radio 123,500 ca 10 nautiska mil från fältet, så vet vi att du kommer och hjälper till med information i god tid innan ankomst. Var tydlig i radion med din position då det kan vara många flygplan i luften.

OBS! Som vid alla okontrollerade flygfält gäller standard proceduren för ankommande flygplan, som innebär överflygning tvärs banan på säker höjd (minimum 1500 fot AMSL) för kontroll av vindriktning samt därefter angöra vänster trafikvarv i turordning (trafikvarvshöjden på ESSI är 1000 fot AMSL). Glöm inte att lyssna av frekvens ”Visingsö radio 123,500” för trafikinformation.

Funktionärer från Jönköpings flygklubb kommer att finnas på marken för att hjälpa till efter landning vi svarar också på Visingsö radio 123,500.

Visingsö väderstation som ligger på flygfältet hittar du på följande sida: Väderstation Visingsö

Glöm inte landningsavgiften 200:- eller mer, ange flygplanets reg.nummer. Swish eller kontant gäller. Vi kommer hjälpa till på plats.
Gästande flygplan på Visingsö Fly In är beviljade PPR på Jönköpings flygplats (ESGJ) under denna helg om behov att landa för tankning finns.

Grillkväll för piloter och anhöriga – mat och god dricka kan man köpa i vårat serveringstält. Även här uppskattas information om man vill köpa maten från oss, så är det lättare för oss att planera. Tryck på knappen ”kommer” på Facebook samt skicka ett kort mail till visingso.flyin@jfk.nu.