Visingsö Fly-in 5-6 augusti

Dags för årets höjdpunkt – Jönköpings Flygklubb bjuder in till Visingsö Fly-In!

*UPPDATERAD 29/7 med information till piloter och information kring grillkväll

För 29e året i rad bjuder nu Jönköpings Flygklubb åter in till fest. Helgen den 5-6 augusti är det äntligen dags för årets upplaga av Visingsö Fly-In.

Allmänt

Vi drar igång klockan 09:00 på lördag den 5 augusti. Under hela förmiddagen kommer det att komma en stadig ström av gästande flygplan och landa på vårat fina gräsfält. Stor möjlighet att mingla och prata med piloter från hela Sverige och Europa.

Massor av intressant information, filmer och bilder kommer under hela dagen rulla på får fina storbilsskärm.

Hela arrangemanget är väderberoende. Delar eller hela kan ställas in pga dåligt väder, vilket vi hoppas ni har förståelse för.

Inträde

Inträde kostar 50 kr för alla som är 15 år eller äldre och betalas via Swish på plats. QR koder finns att skanna för snabb hantering på flertalet platser. Alternativt kan inträde betalas kontakt till våra funktionärer i gula västar. Kommer du med bil eller via luften så ingår inträde i priset för parkering / landningsavgift. För mer detaljerad information fortsätt att läsa längre ner.

Viktig Information

Räddningtjänsten måste ha fria vägar. Parkering får endast ske på plats enligt karta söder om fältet.
Av tidigare erfarenheter var i god tid färjorna har begränsad kapacitet. Det går att checka in redan på fredagen.
Det kommer att vara mycket folk på plats. Förra året var det enorm tillströmning av bilar strax innan uppvisingen, riskera inte att missa denna.  Boka färja i god tid.
Cykla upp till fältet från hamnen tar ca 20-30 minuter i lugnt tempo.

Parkering

Följ skylting till parkering. Parkering kostar 100kr och inkluderar inträde för samtliga i bilen. Betalning sker via Swish (markeras med registreringsnummer) eller kontant till funktionärer i anslutning till infarten. Parkering får endast ske på anvisad plats.

Gästande flygplan

Under lördagen kommer Luftrummet att stängas för trafik i området 10 nautiska mil i en radie från ESSI kl 14.30 -16.00, detta på grund av flyguppvisningarna.

Bana 15/33 kommer vara i använding. Bana 01/19 är STÄNGD under hela helgen.

Vid ankomst ropa upp Visingsö radio 123,500 ca 10 nautiska mil från fältet, så vet vi att du kommer och hjälper till med information i god tid innan ankomst. Var tydlig i radion med din position då det kan vara många flygplan i luften.

OBS! Som vid alla okontrollerade flygfält gäller standard proceduren för ankommande flygplan, som innebär överflygning tvärs banan på säker höjd (minimum 1500 fot AMSL) för kontroll av vindriktning samt därefter angöra vänster trafikvarv i turordning (trafikvarvshöjden på ESSI är 1000 fot AMSL). Glöm inte att lyssna av frekvens ”Visingsö radio 123,500” för trafikinformation.

Funktionärer från Jönköpings flygklubb kommer att finnas på marken för att hjälpa till efter landning vi svarar också på Visingsö radio 123,500.

Visingsö väderstation som ligger på flygfältet hittar du på följande sida: https://www.vackertvader.se/v%C3%A4derstation/visings%C3%B6-a

Landningsavgift och flygplansparkering 200 kr inkl inträde. Registrera er efter ankomst. Vid landing följ direktiv av våra funktionärer med gula västar som guidear er till flygplansparkeringen.

Gästande flygplan på Visingsö Fly In är beviljade PPR på Jönköpings flygplats (ESGJ) under denna helg om behov att landa för tankning finns.

Var vänlig och maila om frukost önskas vid ankomst. visingso.flyin@jfk.nu

Flyguppvisning

OBS endast Lördag!
Luftrummet kommer att stängas för trafik i området 10 nautiska mil i en radie från ESSI kl 14.30 -16.00

Under lördagen kring 15.00 kommer Försvarsmakten med en SK60 och gör en flyguppvisning. Därefter ca klockan 15:30 kommer man med JAS 39 Gripen för ytterligare en spektakulär uppvisning.
Förhoppningsvis kommer dessa piloter att prata live till publiken genom högtalaresystemet.

Provlektion?

OBS endast Söndag!
Önskar du att prova på och flyga själv? Boka i så fall en provlektion och ge dig själv möjligheten att sitta bakom spakarna i något av klubbens flygplan tillsammans med en av våra flyginstruktörer.
Vi kör provlektioner mellan kl 10 – 14.

Pris:

Ultralätt (UL): 600 kronor
Normalklassat flygplan (PPL, LAPL): 800 kr

Närvarande

Jönköpings flygklubb finns under hela helgen tillgänglig för alla sorts frågor och funderingar. Är du kanske sugen på att ta ett eget flygcertifikat eller bara vill veta något om våra flygplan eller var du kan hitta närmsta toalett? Tveka inte att hugga tag i någon av våra medlmmar i gula västar!

Jönköpings segelflygklubb finns på plats och det går att diskutera allt som rör segelflyg med dom.

Vi har också Jönköpingsflygets intresseföreing som del berättar dom deras verksamhet och kommer kunna berätta allt om flygets historia genom tiderna så väl på som runt Jönköping/Visingsö.

Är du intresserad eller vill veta mera om aerobatik med motor- eller segelfyg så finns Gustav Salminen från Scandinavian Airshow på plats. Han kommer självklart heller inte tomhänt i bil 😉

Äta?

Försäljning av fika/våfflor, glass, dricka, korv och hamburgare med mera serveras under dagen på våra två serveringsställen. Vi kommer kunna ta betal med kort, swish och kontanter, i den mån det finns växel.

Kvällsaktiviteter

Grillkväll för piloter och anhöriga – mat och god dricka kan man köpa i vårat serveringstält. Även här uppskattas information om man vill köpa maten från oss, så är det lättare för oss att planera. Tryck på knappen ”kommer” på Facebook och skicka ett kort mail till visingso.flyin@jfk.nu.

Övernatta?

Finns det önskemål om att övernatta kontakta i så fall Mathias (+46706667711) eller Olle (+46763766966). Ni bör informera om önskad övernattning i förväg.

Vi har plats för både husvagn och husbil. Kostnad för Bil+Husvagn är 200kr. Husbil betalar 100kr. Uppställning är på parkeringen söder om fältet. Tältkamping kostar 50 kronor. Priserna gäller för hela helgen.
Viss tillgång till ström för att ladda mobiler, kamreor och datorer kommer att arrangeras på den gemensamma tältplatsen inne på området, dock kan ni ev behöva ta med skarvkabel.

Söndagsfrukost

Gemensam frukost för de som vill start kl 8. Vill man delta måste detta senast meddelas dagen innan men gärna redan vid bokning av tält-/uppställningsplats.