Aero 2010 del 2

Vi flyger till Aero 2010

SE-ILV, Svenne och Kent S.
SE-IDG, Isa A och Mikael S.
SE-LYE, Lars E
samt från Värnamo
SE-GIR, med Mikael T och Tomas K. 

Del 2 — Dagar i Friedrischafen

Dags att skaffa en taxi, 5 personer går ju inte i en vanlig bil, om det ska vara en chaufför också. Chaffisarna hjälper oss, och efter en stund dyker det upp en stor buss/bil till oss. Hotell Krone Langenagen, tack. Vi dyker upp på Hotellet. Hur många rum skulle vi ha nu då? Efter en stund reder vi ut hur många rum vi ska ha. Upp med packningen.
Dags att sätta sig utanför och njuta med en stor kall. Sedan blir den Winersnitzel för oss alla, enklare än att läsa menyn, 5 st tack. Grupptryck?Efter en stund dyker Lasse P, med resesällskap upp, 3 till tack. De har tagit sig ner med bil. För att inte göra det enkelt via Frankrike, naturligtvis.

Efter en välbehövd måltid beger vi oss till det sedvanliga ”haket”. Här blir det kall dryck och mycket flygsnack, vad annars?

Fredag morgon, solen lyser det är varmt och gott. Men soldiset gör att vi inte ser de snöklädda bergen på andra sidan Bodensjön, i år heller. Efter en lång frukost beger vi oss till ett närbeläget Hotell, där man kan hyra cyklar. 5 st för 2 dagar, vi hämtar 2 till imorgon. Lite småkyligt men skönt, beger vi oss cyklande till mässan. Tempot ökar, det finns vissa som drar upp det, men vi njuter.

Efter ca 45-50 min är vi framme vid flygplatsen. Säkerheten är total, här kommer inte vem som helst in, men vi fick. Busstransport till mässområdet. Betala landning och inträde för 2 dagar. Nu var vi inne.
Jag tänker inte ge någon utförlig redogörelse för mässan i sig. Det kan bara konstateras att är man flygtokig är det underbart att strosa runt här. Här kan man hitta det mesta av nya produkter för oss småflygare. Allt från mycket små ”hemmabyggen” till ”små” jetmaskiner. Allt i tillbehör som du säkert kommer att behöva, till det senaste i avionik. Det är inga som helst problem att tillbringa en, eller ett par dagar här. Är man dessutom ett gäng likasinnade är det inte särskilt svårt. Förhoppningen är att denna berättelse ska kunna locka med sig flera medlemmar vid senare tillfälle.Nu dyker även GIR:en, och dess besättning upp, de får ta taxitransport till Hotellet.

Efter en lång dag, med ömma fötter, är det skönt att slå sig ner på hotellet. Här kommer alla tankar om dagens mässa att ventileras. Visst hade vi alla hittat något som vi säkert skulle vilja ha.
God mat och dryck, trevligt sällskap, och en del flygsnack. Timmarna rusar snabbt iväg. Vilken tur att det inte är slut ännu.

Fortsättning följer

Denna berättelse är skriven utan några anteckningar, allt i ”minnesbanken”. Därför finns det risk att de kan ha blivit lite fel här och där.

Lars E/LYE